Arena Randers

Arena Randers står over for en omfattende transformation og udbygning med en helt ny hal på 7.000 km2 samt ombygning af de tre eksisterende haller og en tilpasning af ankomst- og parkeringsområdet. Alle bygninger samles under ét fælles tag, og Arena Randers får nyt liv som kulturelt vartegn for byen.


Kunde

  • Arena Randers

Status

  • Åbnet i 2020

Arkitekt

  • Link Arkitektur

Rolle

  • Rådgiver

Ny hal skaber muligheder

Arena Randers har været igennem en omfattende transformation og udbygning; en opgave som WSP stod for i samarbejde med LINK arkitektur og den tyske storentreprenør Max Bögl. Alle bygninger blev samlet under ét fælles tag, og Arena Randers har fået nyt liv som kulturelt vartegn for byen. Projektet omfattede en helt ny hal på 7.000 km2 samt ombygning af de tre eksisterende haller og en tilpasning af ankomst- og parkeringsområdet. Det er et kompleks af haller, der bliver brugt til afholdelse af sportsarrangementer, kulturelle begivenheder og koncerter. 

img-randers arena

Fleksibel og multifunktionel hal

Den nye hal har fokus på fleksibilitet og at skabe en åben ramme for arenaens gæster. Hallen kan blandt andet danne rammen om koncerter med op til 6000 tilskuere eller EHF håndboldkampe med op til 4300 tilskuere, heraf 3200 siddende. Den nye hal kan zoneopdeles og for eksempel give plads til 3 håndboldbaner på tværs af hovedbanen, ligesom de mobile tribuner kan flyttes eller fjernes helt. Samtidig er hallen helt åben, og der er mulighed for opstilling af en scene. Udover selve sportshallen involverer den nye hal også en foyer og lounge, hvor VIP-gæster kan spise.
Størrelse i km2
7000 7000
koncertgæster
6000 6000
antal haller
4 4

Et svævede tag byder velkommen

Den nye hal er designet med udgangspunkt i de eksisterende hallers karakter og kvaliteter. Det eksisterende halkompleks er bygget over flere omgange og har derfor fået et sammensat arkitektonisk udtryk. Hal 1 er dominerende i arenaen og derfor bygges hal 4 i forlængelse af denne. Den nye hal 4 lægger sig på et plateau på grunden ned mod Viborgvej og Gudenåen. Det svævende tag på hal 1 fortsættes over på hal 4 og samtidig videreføres linjerne fra tegnvolumenet ud i facadebearbejdningen på den nye hal, der betyder at facaden ligeledes synes svævende. Tagelementerne består af sandwichelementer i stål med en overflade i en mat, grå metallic lakering. For at skabe en dybde i facaden er der monteret lameller i zink eller varmeforsinket stål uden på facaden. Interiøret er rummeligt og elegant med en rå stil og nordisk stemning.

Stærkt samarbejde mellem entrepenør, rådgiver og arkitekt

Den nye hal blev skabt i et samarbejde mellem totalentreprenør Max Bögl og WSP samt de tilknyttede arkitekter. Oprindeligt blev hallen tegnet af LINK Arkitektur, men Arkitema Arkitekter har efterfølgende overtaget for færdiggørelse af arkitektprojektet. På projektet har WSP haft ansvaret for fundamenter, betonkonstruktioner, dele af stålprojektet samt alle installationer, brandrådgivning og indeklima. WSP var desuden bygværksprojekterende og stod for koordineringen mellem de forskellige leverandører af det samlede konstruktionsprojekt.