Flinders University Student Hub and Plaza

Light is a key ingredient in the award-winning design for this university’s student community.


Location

  • Adelaide, South Australia, Australia

Sector

Service

Project Value

  • $63 million

Project Status

  • Completed 2016

Awards

  • Australian Institute of Building’s SA Excellence in Buildings Award
  • IES SA LiDA (Lighting Design Award) Award of Commendation

Architect



Our specialist lighting design team worked closely with Woods Bagot architects and Flinders University to provide an exciting, innovative and fully integrated lighting design solution.

 

Light is a primary connecting element and the 'ribbon of light' which highlights the glazed central atrium and Plaza amphitheatre seating, visually connects the interior spaces with the exterior Plaza with light. The architectural lighting design for Flinders University Student Hub & Plaza creates a unique sense of place and a warm and welcoming atmosphere after dark.