WSP Adelaide Office

After the merger of WSP and Parsons Brinckerhoff, WSP needed a new space to accommodate around 90 employees in Adelaide. The new office exemplifies Australia’s reputation for agile office design.

A Successful Activity Based Working Office

The 1,100m2 new office layout has been designed around flexibility and productivity. It features purpose-built table layouts, a large staff breakout area, collaborative working spaces, two quiet spaces and three quiet conversation points. The workstations were selected to combine both organic and linear layouts, to provide flexibility in reshaping the configuration in the event of changes, and create a greater sense of creativity in the space. The workstations are fitted with plug and play docking stations to enable an agile environment for staff, encouraging people to work with, and around, others.

The project was delivered in a truly collaborative managing contractor delivery model. We played a lead role in project managing the fit-out with the design team, and the project included a programme of internal change management for our staff. The design intention was to minimise the working zone around the core and perimeters to improve movement and access, and encourage informal meetings. Materials such as carpet tiles, vinyl flooring and plywood were sustainably sourced.