Salesforce Tower will be a beacon for the San Francisco Bay area, at the heart of the Transbay redevelopment area that will include commercial, housing, retail and entertainment facilities.


Location

  • San Francisco, California, USA

Sector

Service

Client

  • Boston Properties and Hines

Project Status

  • Due for completion in 2017

Architect


Tallest Tower in San Francisco

Salesforce Tower will be a beacon for the San Francisco Bay area, at the heart of the Transbay redevelopment area that will include commercial, housing, retail and entertainment facilities. At its base is a new transit centre which will become a major transportation hub for the West Coast.

The tower, the tallest in San Francisco, is designed as a landmark in sustainability and a model for modern workplaces in promoting the health and well-being of its occupants. With environmental performance a central theme to the project, our building services designs include many innovations for user-comfort and low environmental impact.

Sustainable Design Features

Sustainable design features include water/rainwater management, abundant use of natural daylight, reduced overall energy usage, application of recycled materials to cut down on construction waste and maximum indoor environmental quality. Each floor has 100% natural air, and the building is targeting LEED Platinum.

The main benefits of our HVAC design for the Salesforce Tower are:

  • Improved thermal comfort by providing personal comfort control

  • Improved ventilation efficiency and indoor air quality

  • Higher indoor air quality improves occupant satisfaction and increased productivity

  • Substantial energy savings from utilising free cooling and heating

  • Reduced lifecycle building costs

  • Improved flexibility in providing and maintaining building services

  • Flexibility for interior space change – power, data and air can be reconfigured easily as these systems are part of the raised floor

  • Little or no noise from air distribution from the under-floor system due to air supply at low velocity

  • Increased floor to floor height with the raised floors allows for more vision glass and higher levels of natural day-lighting of the space.