Vern av din personlige og identifiserbare informasjon ("personvern") er veldig viktig for WSP. Formålet med retningslinjene for personvern er å bevare personvernrettigheter og gjøre deg oppmerksom på hvilken informasjon selskapet samler inn og hva du kan forvente deg ved innhenting av personlig informasjon. 

WSPs personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan WSP samler inn og bruker personopplysninger.

WSP, ved administrerende direktør, er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Nettbasert behandling av personopplysninger på www.wsp.com/nb-no

Nettredaktøren har det daglige ansvaret for WSPs behandlinger av personopplysninger på wsp.com/nb-no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun WSP som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Nettstatistikk

WSP samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på wsp.com. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. WSP bruker ikke informasjonskapsler til å generere statistikk, og vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Når noen besøker ww.wsp.com eller andre WSP-tilknyttede nettsider samler vi inn standard informasjon om bruk og bruksmønstre for å spore trafikk og antall besøk til de ulike delene av nettsiden i henhold til vår Cookie Policy.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev hos WSP. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Lenker og eksterne nettsider

Nettstedet vårt kan inneholde lenker til andre nettsteder eller tjenester som ikke er omfattet av våre retningslinjer for personvern. Hvis du får tilgang til eller deler informasjon til andre nettsteder ved hjelp av lenkene som tilbys på vår nettside, kan operatørene av disse sidene samle inn opplysninger om deg som kan bli brukt i samsvar med deres egne retningslinjer for personvern. Disse kan avvike fra våre retningslinjer og WSP fraskriver seg alt ansvar for andre nettsiders personvernpraksis. Bruk av eksterne nettsteder skjer på egen risiko.

Endring av personvernpolitikk

Vi kan oppdatere vår personvernpolitikk for å gjenspeile endinger i vår informasjonspraksis.

Retningslinjene for personvern ble sist oppdatert i oktober 2017.